התחלתי במבחן, שאלתי את יאיר בני בן ה-5: "מה זה?" כשאני מצביעה על אייקון של לב, והוא אמר לי: "לב", הסתקרנתי, היה נראה לי שזה מוקדם שהוא כבר יכיר את סימן זה: "ומאיפה אתה יודע?," הקשתי את השאלה, והרי הוא רק בן 5 נדב חברו אמר לי, "כן, כי כך נראה הלב שלנו בתוך הגוף", איזה מתוקים, מרוב התרגשות בכלל לא תיקנתי אותו.. ונזכרתי שכילדה במשך זמן רב גם אני הייתי בטוחה שכך נראה הלב שלנו… והמשכתי את המבחן ושאלתי את ינון בן השנתיים וחצי: "ינוני, מה זה?", ניסיתי אותו, "לפ" הוא אמר לי.., האמת, ממש הופתעתי ממנו, וזה פשוט מדהים איך כבר מגיל מאוד צעיר האייקונים הצורניים כל כך מוטמעים בנו והם מוכרים בכל העולם ללא קשר מקום גיאוגרפי גיל או דת.
סימול הלב, הוא אייקון, איקון הוא סימן מתומצת זכיר וברור, הייצוג הגרפי שלו כפי שאנו מכירים כיום כבר במאה ה-3000 לפני הספירה נראה כך בדיוק. התשוקה, המוסר, האהבה כל אלו הם התווספו סביב משמעותו של האיקון בשלב מאוחר יותר. לפני שנים גם האמינו כי מקומו של השכל האינטלקטואלי נמצא בלב, ומכאן מיקומה של הנשמה..
בכל מבט אליו נפנה נראה צלמיות (איקונים), במיוחד בעולם הממוחשב, כל סימן המהווה צלמית, אייקון המייצג דבר מה: שירותים, מסומלים על ידי דמויות גבר ואישה, מעלית: סימן של ריבוע ובתוכו דמויות, או חניה: צורה של ח' עם האות p בפנים. וכך כמובן של תמרורי דרכים, דגלים, סמלי דתות ועוד… האיקונים בעולם דיגיטלי נפוצים יותר – מכתב או שטרודל סימן לאימייל, או f לפייסבוק, ועוד המון דוגמאות.. ההשרשה של האייקון היא כל כך מוטמעת בנו, עד שאנו רק מעיפים מבט ומבינים, ללא מילים, מהו ומה משמעותו.
האייקונים הם סמלים מוסכמים המוכרים בכל העולם, בכל מקום אליו נגיע סימן השירותים החניה, והלב יהיו באותה הצורה. האייקונים סובבים אותנו והם סמלים ברורים מייצגים שכבר טבועים ומטמעים בנו.
וכך גם סימולו של האייקון של הלב, מאיפה הוא בא?, הדעות חלוקות אך הקשר שלו לצורת ליבו של האדם קלוש, חלק מהחוקרים אומרים שליבה של הפרה היה דומה יותר לייצוגו של האייקון המוכר לנו כל כך.. (בימי העבר מבנה ליבה היה מוכר יותר לאדם מאשר ליבו של האדם.)
כבר במאה ה 12-13 הלב התקשר עם סימולי אהבה, וביטויים רומנטיים בציורים שונים, ובתפיסת האהבה וכבר אז החלו להצבע באדום כחיזוק לביטויי החיבה זה אל זו. הצבע האדום והקשר של יום הוולנטיין כמו מסמל בין היתר אהבה תשוקה ומעורר רגשות רבים. ובמאה ה 16-17 המבנה וההכרות של האייקון של הלב התחזק והפך מוכר לאחר שהפך להיות במערכת הקלפים כפי שאנו מכירים היום, והוא מהווה קלף חזק.
והצבע בהקשרים שונים מקבל משמעויות שונות, בהקשר פוליטי האדום מסמל דווקא יותר את התנועות הסוציאליסטיות, בסמל של קוקה קולה הוא מסמל מצד אחד את התשוקה לשתות את המשקה ומצד שונה פונה אל קהל צעיר, ותוסס, אנרגתי תזזתיות והתלהבות. במסעדות יש שימוש רב בצבע האדום כי גם אוכל הוא מאוד רגשי, והוא צבע המסמל תאווה, תאבון, והוא מצוי בלוגויים רבים של מסעדות, ארומה, מקדונלד ועוד.. הוא נמצא במקומות בהם הוא נותן הרגשה של" אכול מהר", "ופנה את מקומך לסועד הבא" ,הוא לא צבע נינוח אך הוא צבע המגרה את התאבון.
לא סתם הצבע האדום מתחבר לרגשות כל כך עזים של תשוקה מבחינה פיזית הוא גורם לרגשות וללחץ דם מואץ, ומעלה את הדופק. גם בפרסום משתמשים בצבע זה כבר אם רוצים להניע אותנו לפעולה, קדימה, "לחץ
כאן " ו"הצטרף העכשו" עבור לדף ההזמנה, בגלל שהוא מושך תשומת לב רואים אותו בכל מקום והוא בולט מאוד. זהו צבע המסמל גם תעוזה, מלחמה ודם.
שימוש של הצבע האדום במשמעות של הזהות החזותית שנבנה לעסק משפיע מאוד על התת מודע של הצופה, ההשפעה היא השפעה תרבותית פסיכולוגית, ויש למצוא את האיזון בין השימוש באדום למה שרוצים לשדר כבעלי עסק. אם את מטפלת ממש לא כדאי שהאדום כצבע אנרגטי חזק יהיה משמעותי בזהות שלך, אבל את בעלת מסעדה, אדום זה צבע שמעורר תאבון, לכן כדאי שתהיה לו נוכחות בזהות החזותית..
ובחזרה לוולנטיין דיי, אז תלכו ותתאהבו, כי מחר הוא יום שבו האדום מסמל את האהבה, התשוקה, הרומנטיקה, והקשר.
פשוט להתאהב מחדש.
ושם תפגשו מלא מהלבבות האדומים על הלוח מיוחד שאיגדתי בו תמונות מפינטרסרט ותתמלאו אהבה.
והקבצים:
קובץ מס 1
שיהיה יום אהבה אוהב…
טלי.
אבי
נראה לי שצורת הלב מגיעה מהברווזים או ברבורים או משהו בסגנון כשהם מתנשקים זה יוצר צורת לב